"Csuszagne"
sponsored links
Ha rosszak a mindennapok, vĂ©gĂŒl rossz lesz az egĂ©sz Ă©let. A tartalmas, jĂł Ă©let egyik legfontosabb titka, hogy nem szabad maradĂ©kot hagyni. Minden napot, minden Ă©lethelyzetet, minden Ă©letkori szakaszt a maga teljessĂ©gĂ©ben, maradĂ©kok nĂ©lkĂŒl kell vĂ©gigĂ©lni.
Kell vĂĄlasztani Ă©s dönteni, de nem abban az illĂșziĂłban, hogy ezzel vĂĄgyaink szerint intĂ©zzĂŒk sorsunkat, hanem azĂ©rt, mert a vĂĄlasztĂĄs Ă©s a döntĂ©s tĂ©nye lelkileg összetartja az embert, Ă©s megvĂ©di a nehĂ©z helyzetek örök megkerĂŒlĂ©sĂ©tĂ”l.
(Popper PĂ©ter)
Mi van, ha Ășgy jĂĄrsz, hogy rĂĄjössz (kĂ©sĂ”n), a tĂșrĂłs csuszĂĄhoz mindent vettĂ©l, csak csuszatĂ©sztĂĄt nem? De lasagne lapod van dögivel? Igen. Keresztezed Ă”ket, Ăgy sĂŒthetsz szuszannyĂ©t.
Hozzåvalók 2 fÔre:
8 lasagne lap
40 dkg tĂșrĂł
10 dkg szalonna
1 nagy tejföl (330 gr.)
6 ek. olaj
2 db egyszemĂ©lyes sĂŒtĂ”tĂĄl
A tĂ©sztalapokat megfĂ”ztem al dente, majd hideg vizet csorgattam a fazĂ©kba hogy lehĂ»ljenek, de a vĂzben hagytam Ă”ket. Ăgy nem ragadnak össze.
A szalonnĂĄt kis csĂkokra vĂĄgtam, Ă©s kisĂŒtöttem a zsiradĂ©kban, majd egy szĂ»rĂ”kanĂĄllal kivettem a kis pörcöket egy tĂĄlkĂĄra.
A tĂĄlakat alaposan kiolajoztam. Egy rĂ©teg tĂ©szta, rĂĄ tĂșrĂł, sĂł, pörc, tejföl. Ăs Ăgy rĂ©tegeztem. ElĂ”melegĂtett sĂŒtĂ”ben kĂ©szre sĂŒtöttem.
BöjtölĂ”k a szalonnĂĄt termĂ©szetesen hagyjĂĄk ki. Lehet helyettesĂteni spenĂłtlevelekkel szerintem. Kaporral vagy medvehagymĂĄval fĂ»szerezve is isteni.